De beste autobanden aanschaffen

Goede banden zijn essentieel om veilig en comfortabel in uw auto te kunnen rijden. Gaat u nieuwe autobanden kopen? Dan is het slim om te bekijken welke banden als beste uit de bus zijn gekomen bij de autobanden test 2017 van de ANWB. Deze bandentest kunt u zowel via de website van de ANWB bekijken als via Autobanden-365.nl. Het is een jaarlijkse autobanden test waarbij zowel zomerbanden als winterbanden worden onderzocht. Als u banden kiest die in deze test goed scoorden, dan weet u zeker dat u banden koopt van goede kwaliteit.

 

Zomerbandentest

De ANWB test autobanden op diverse onderdelen, zoals de prestaties op een droog en op een nat wegdek. Ook wordt gekeken naar verbruik, geluid, levensduur en natuurlijk de prijs. Er worden banden in twee maten getest. In 2017 waren de beste banden voor bandenmaat 195/65 R15 V van de merken Pirelli, Continental en Bridgestone. Het betrof dan specifiek de typen Pirelli Cinturato P1 Verde, Continental PremiumContact 5 en Bridgestone Turanza T001. Voor de andere bandenmaat, 215/65 R16 H, hadden Goodyear en Cooper de beste zomerbanden, namelijk de Goodyear EfficientGrip SUV en Cooper Zeon 4XS Sport. U kunt het beste de testresultaten zelf zorgvuldig doornemen, want wat de beste banden voor uw auto zijn hangt ook af van uw wensen op het gebied van bijvoorbeeld het verbruik en de prijs.

 

Winterbandentest

De ANWB test winterbanden apart van zomerbanden. De laatste winterbandentest was in 2016, dit jaar zal weer een nieuwe test worden gehouden. Vorig jaar waren voor bandenmaat 185/65 R15 de Goodyear UltraGrip 9 en de Michelin Alpin A4 de beste winterbanden. Voor de maat 225/45 R17 kwam de Dunlop Winter Sport 5 als winnaar uit de bus. Behalve de Dunlopbanden stonden in de top 3 ook de Pirelli Winter Sottozero 3 en de Goodyear UltraGrip Performance GEN-1. Welke banden er dit jaar als beste uit de test komen blijft nog even de vraag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *