Kentekencheck autobanden

 

Als u een tweedehandsauto koopt wilt u niet het risico lopen dat u een auto koopt waarvan de motor na een half jaar moet worden vervangen. U wilt weten hoe de vorige bestuurder met deze auto is omgegaan. Er zijn bestuurders die hun voertuig als racewagen hebben gebruikt waardoor de versnellingsbak en/-of de banden zijn versleten. Buiten het gebruik van eerdere bestuurders zijn er ook autogarages die sjoemelen met auto’s waardoor voertuigen beter lijken dan deze werkelijk zijn. Een voorbeeld hiervan is het terugdraaien van de kilometerteller.

Om een miskoop te voorkomen kunt u een kentekencheck aanvragen van het RDW. U ontvangt dan een rapport met allerlei gegevens van een voertuig. Zo ontvangt u van meerdere periodes de kilometerstand en de onderhoudsbeurten die het heeft gehad. In dit rapport staat ook wanneer de autobanden van het voertuig voor het laatst zijn vervangen.

 

Bandencheck

U loopt hierdoor niet het risico dat u een auto koopt met versleten banden waardoor u veiligheidsrisico’s voorkomt. Tevens kunt u een schatting maken van de periode waarna u zelf de banden moet vervangen. Door middel van een kentekencheck kunt u eveneens controleren welke maat banden er onder het voertuig passen want autobanden staan op kenteken. U weet nu voor de aankoop van het voertuig of de winterbanden, die u nu in bezit heeft, onder de nieuwe auto passen. Bij Vakgarage kunt u de bandenspanning op kenteken zoeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *