Populairste banden merken

Goede banden zijn van belang voor de veiligheid en het rijcomfort. Welke merken zijn in Nederland het populairst? In dit artikel vindt u een overzicht van de populairste merken autobanden. Naast deze autobanden informatie leest u ook welke bandenmerken nou eigenlijk de beste zijn. Hierbij wordt onderscheid gemaakt tussen zomerbanden en winterbanden. Als u nieuwe banden gaat kopen, dan is het verstandig om te kiezen uit de beste bandenmerken voor een optimale veiligheid en het beste rijcomfort.

 

Top 10 bandenmerken

De top 10 wordt aangevoerd door het bekende merk Michelin. In het lijstje zijn de meeste grote merken wel terug te vinden:

  1. Michelin
  2. Continental
  3. Vredestein
  4. Bridgestone
  5. Goodyear
  6. Dunlop
  7. Pirelli
  8. Hankook
  9. Kumho Tyres
  10. Uniroyal

 

Beste banden merken

Zijn de populaire merken nou ook de beste bandenmerken? De ANWB besteedt jaarlijks aandacht aan autobanden merken vergelijken. In een speciale test worden a merken banden getest en beoordeeld. Er wordt gekeken naar banden in twee maten. De beste banden voor bandenmaat 195/65 R15 V waren van Pirelli, Continental en Bridgestone. Het gaat dan specifiek om Pirelli Cinturato P1 Verde, Continental PremiumContact 5 en Bridgestone Turanza T001. Voor bandenmaat 215/65 R16 H scoorden Goodyear en Cooper het best. Het gaat dan om de Goodyear EfficientGrip SUV en Cooper Zeon 4XS Sport. Dit betreffen alle zomerbanden.

 

Winterbanden

De beste winterbanden voor bandenmaat 185/65 R15 waren in de meest recente test de Goodyear UltraGrip 9 en de Michelin Alpin A4. Voor de maat 225/45 R17 was er één winnaar, namelijk de Dunlop Winter Sport 5. Behalve deze banden van Dunlop stonden in de top 3 van beste winterbanden ook nog de Pirelli Winter Sottozero 3 en de Goodyear UltraGrip Performance GEN-1. Dit jaar zal er weer een nieuwe test voor de beste winterbanden worden gehouden. Als u nieuwe winterbanden gaat kopen, houdt deze test van de ANWB dan in de gaten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *