Type banden

Het is erg belangrijk om uw banden aan te passen aan de weersomstandigheden (seizoenen) en de situatie waarin u zich bevindt.
Zomerbanden
Het is een mogelijkheid om het hele jaar te rijden op zomerbanden als het gebruik van het voertuig en het klimaat van het gebied waar u zich bevindt dat toestaZomerbanden van Bandenonlineat. Een zomerband verliest zijn eigenschappen als het kwik onder de 7 graden daalt. Dit betekent dat een zomerband onder winterse omstandigheden (nat en koud) minder goed of zelfs slecht zal presteren. Niettemin presteert een zomerband op droog wegdek met hogere temperaturen super en heeft dan ook een uitstekende grip. De rubbersamenstelling van zomerbanden is stevig en hard. Hierdoor functioneren zomerbanden perfect in de warmere zomermaanden. Het loopvlak van een zomerband en het speciale rubbercompound zorgt voor een goede grip en een uitmuntende acceleratie op een warm wegdek. Zomerbanden bieden ten opzichte van winterbanden of all-season banden in de zomer de beste grip, controle en dus veiligheid. Met goede zomerbanden gaat u in de zomermaanden met meer vertrouwen en plezier de weg op.

Winterbanden

Winterbanden van Bandenonline
Daalt het kwik onder de 7 graden dan raden wij aan om winterbanden onder uw auto te monteren. Het is uiterst belangrijk om winterbanden te gebruiken welke in zeer goede staat verkeren omdat versleten winterbanden niet doeltreffend zijn. Wij van bandenonline adviseren om altijd 4 winterbanden te monteren om zo de grip van uw auto te vergroten. Zakt het profiel onder de 4mm dan verliest de band zijn winterse eigenschappen en raden wij dus ook aan om uw winterbanden te wisselen.

All-season banden
All-season banden oftewel 4 seizoenen banden zijn een goede middenweg. All-season banden zijn echte all-rounders, wat betekent dat de banden in een gematigd klimaat prima gebruikt kunnen worden. All-season banden hebben niet dezelfde eigenschappen als een goede zomerbanden of goede winterbanden waardoor de twee types niet met elkaar te vergelijken zijn. Het is uiteraard belangrijk om altijd banden te rijden welke in goede staat verkeren.

Het verschil tussen de bandensoorten

Verwisselen van banden

Profieldiepte
De toegestane minimale profieldiepte van autobanden bedraagt 1.6 mm. Wij van Bandenonline raden u aan om uw banden te verwisselen bij een profieldiepte van 2mm om te voorkomen dat u in de gevaren zone komt. Het ontstaan van aquaplaning bijvoorbeeld. Bij winterbanden raden wij aan uw banden te verwisselen bij een profieldiepte van 4 mm. Onder de 4 mm verliest een winterband de eigenschappen welke een winterband dient te hebben.
De profieldiepte van uw banden is te meten met een speciale meter. Mocht u deze niet tot uw beschikking hebben, gebruik dan een euro munstuk. Is de gouden rand niet zichtbaar dan bevinden uw banden zicht nog niet in de gevaren zone. Wat u uiteraard te allen tijde moet voorkomen.

Verwisselen van één band
Een lek of ongelukkig beschadigde band kan er voor zorgen dat u maar 1 band hoeft te verwisselen. De nieuwe of tweedehands band dient exact dezelfde maat en eigenschappen te hebben als de oude band. Houdt hier rekening mee als u tweedehands autobanden koopt. Ook is het belangrijk om de band te controleren welke aan de andere kant van de as zit. Dit omdat het profielverschil volgens wettelijke regels niet groter mag zijn dan 5mm.

Verwisselen van twee banden
Wanneer twee banden de minimale profieldiepte hebben bereikt dient u deze te vervangen. Het is aan te raden om altijd dezelfde banden op één as te monteren. Op deze manier blijven de stuur en remeigenschappen van het voertuig het beste behouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *