Wat is de waarde van mijn auto

Als u overweegt om uw auto te verkopen, dan vraagt u zich waarschijnlijk af ‘Wat is de waarde van mijn auto?’ U heeft immers een inschatting van de dagwaarde nodig om een eerlijk verkoopbedrag te bepalen. Gelukkig is het tegenwoordig heel simpel om antwoord te krijgen op de vraag ‘wat is de waarde van mijn auto?’ U kunt namelijk online een kentekencheck doen. Zoals de naam al doet vermoeden heeft u hiervoor enkel het kenteken van de auto nodig. De check kunt u op diverse websites laten uitvoeren en dit is veelal gratis. De kentekencheck van de RDW, de Rijksdienst voor het Wegverkeer, is een bekende en betrouwbare check.

 

RDW kentekencheck

Niet alleen bij het verkopen, maar ook bij het kopen van een tweedehands auto is het aan te bevelen om deze check te doen. Niet alleen kunt u hiermee bepalen of de verkoper een eerlijke prijs voor de wagen vraagt, u kunt ook andere interessante en belangrijke informatie opvragen. Een van deze belangrijke zaken is de kilometerstand. Hiermee wordt namelijk regelmatig gesjoemeld; de teller wordt teruggevraagd om meer voor de wagen te kunnen vragen. Door een check te doen weet u of de tellerstand wel klopt. Daarnaast kunt u het schadeverleden van de auto opvragen. Dan weet u of de auto van uw keuze niet te veel beschadigd is geweest in het verleden. Dit is natuurlijk ook van invloed op de prijs en op de overweging om de auto te kopen of niet. U wilt immers niet onverwacht voor extra onderhoudskosten komen te staan.

Wat is de waarde van mijn auto

 

Autobanden waarde

Veel mensen vragen zich af of ze nieuwe autobanden nodig hebben of dat zij deze ook tweedehands kunnen kopen. Nieuwe banden kunnen een betere wegligging hebben en gaan natuurlijk langer mee, maar ze zijn wel duur. Bij een kleiner budget en als u relatief weinig rijdt, dan kunt u vaak prima kiezen voor tweedehands banden. Als u de banden koopt bij een betrouwbare dealer, dan kunt u er vaak nog lang plezier van hebben. Let wel goed op de kwaliteit van de banden, met name op slijtage en de profieldiepte.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *