Wees gewaarschuwd voor malafide autohandelaren

Het aanschaffen van een occasion is een aankoop dit niet dagelijks wordt gedaan. Je oriënteert je goed en gaat opzoek naar alle informatie die te vinden is over de auto. Dit is hard nodig, want helaas zijn er nog steeds autohandelaren die het niet helemaal eerlijk doen. Inclusief de schade en mankementen aan de auto. Je moet hier goed naar kijken, een autodealer verteld namelijk alleen maar de goede dingen over een auto. Kijk de auto dus grondig op kleine schade en mankementen. In de Baarnschecourant doet de Soester ondernemer Ben Veenman uitspraken.

Toename in de handel van de schadeauto’s

De afgelopen jaren is het aantal schadeauto’s flink toegenomen. De reden hiervan is dat de mensen makkelijker zijn geworden. Ze letten minder goed op de betrouwbaarheid. Het is van belang dat je goed uitzoekt waar jij een occasion gaat aanschaffen. Zoek naar verschillende recensies op internet. Jaarlijks worden er 1 miljoen autoschades gemeld bij via de verzekeraars. Dit is een super hoog getal. Maar het getal dat onder de radar blijft is nog vele malen hoger. Het gemiddelde schadebedrag bedraagt rond de 2000 euro. Hiermee worden alleen de gemelde gevallen mee gerekend. Vaak is het zoals een auto total loss is verklaard, dat de eigenaren het niet nodig vinden om dit nog te melden. De auto wordt dan gesloopt of ingeruild voor een nieuwe.

Wat zijn de nadelen bij de aankoop van een schade auto?

Een groot nadeel van het kopen van een schadeauto is de verzekering. De verzekering is erg op zijn hoede voor aanrijdingen bij een uitgebreide dekking van schade voertuigen. Dit komt omdat er na een tweede ongeluk vaak niet goed te zien is of de schade al aanwezig was of niet.  Bij het tweede nadeel blijven we bij de verzekering. Je zult toch een verzekering moeten hebben. Je kan ervoor kiezen om een aansprakelijkheidsdekking te kiezen. Hiermee loop je wel het risico je investering te verliezen wanneer je een ongeluk maakt, dat je eigen schuld is. Het derde en laatste nadeel zijn de reparaties. Op lange termijn kunnen deze reparaties je erg veel geld gaan kosten. Soms is het zo dat de reparaties uiteindelijk net zo veel heeft gekost als dat je hebt bespaard op de aanschaf van een schadeauto. 

Check altijd het schadeverleden rapport!

Ben je niet helemaal zeker van de auto. Dan is het mogelijk om een autohistorie check online op te vragen. Doormiddel van deze check kom je achter de historie van de auto. En kan je beslissen of de koop door gaat of niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *