Welk merk autoband is het beste?

Het is belangrijk om autobanden te hebben van goede kwaliteit die op de juiste spanning staan. Maar welke banden zijn het beste? De ANWB test regelmatig diverse autobanden merken. Merken die goed uit de test van 2017 kwamen zijn bijvoorbeeld Pirelli, Continental, Bridgestone, Goodyear en Cooper. Bridgestone is een van de Japanse bandenmerken, die ook levert aan de Formule 1. Doorgaans zijn de banden van bekende merken als Michelin en Vredestein ook prima. De prijzen verschillen per merk. U kunt bijvoorbeeld op Autoweek banden vergelijken. Voor informatie over goedkope bandenmerken kun je bijvoorbeeld meer lezen op het forum op Tweakers. De kostprijs winterbanden ligt overigens vaak wat hoger dan die voor zomerbanden.

 

Waar kunt u terecht voor kopen en reparatie?

Autobanden kunt u tegenwoordig online bestellen, maar het kan prettig zijn om ze bij een garage aan te schaffen. U heeft dan immers een plek waar u naartoe kunt gaan als er onderhoud of reparatie nodig is. Er zitten bandenspecialisten door het hele land. Een paar van deze specialisten zijn bijvoorbeeld Reedijk Banden en Banden Petersen. Bij dit soort bedrijven bent u verzekerd van goede banden en goed onderhoud.

 

Banden voor aanhangers

Niet alleen voor de auto, maar ook voor aanhangers zijn goede banden essentieel. Hierbij moet u bijvoorbeeld letten op het maximale laadvermogen van de aanhanger. De juiste bandenspanning is bij een aanhanger extra belangrijk voor de verkeersveiligheid, omdat er flink wat gewicht op komt te staan. Na zeven jaar gebruik moeten de banden van een aanhanger vervangen worden. Dit geldt ook als er geen zichtbare slijtage is. Er kunnen namelijk scheurtjes ontstaan door droogte, die kunnen leiden tot een klapband. Dit is uiteraard zeer gevaarlijk. Online kunt u handige tools vinden om uit te vinden wat de ideale banden zijn voor uw aanhanger. U voert enkele gegevens in over de aanhanger en u krijgt automatisch suggesties voor geschikte banden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *